Nu vă mai maturizați forțat copilul!

Copilăria este inimă tuturor vârstelor!

(Lucian Blaga)

Îi vedem peste tot: pe stradă, în mijlocele de transport în comun, sunt oriunde, ne înconjoară! Este vorba despre părinții care, în mod voluntar-în cele mai multe dintre cazuri, își maturizează copilul forțat. Mereu m-am întrebat "De ce?", însă niciodată nu am găsit un răspuns care să mă convingă că nu e ceva greșit în ceea ce fac ei.

De ce îi lăsați pe site-urile de socializare de la vârste mici, în loc să le citiți o carte sau să îi învățați pe ei să facă asta?

IMG_7220 De ce ți-ai îmbrăca fetița de 10-12 ani la fel cum se îmbracă Ariana Grande, spre exemplu, în concerte?

IMG_7219 De ce i-ai cumpăra copilului tău ultimul telefon apărut, de preferat iphone că e la modă, în loc să mergi cu el o oră pe zi în parc?

IMG_7221 De ce îl îndopi cu fast-food, dulciuri, sucuri carbogazoase, când poți să îi gătești tu sau să ieșiți în oraș să manacati ceva sănătos?

Children eating McDonald's Big Mac hamburgers England UK

Nu îi mai oferi totul "pe tavă", pentru că așa se va obișnui, iar când va pleca de langa tine, îi va fi foarte greu. Spre exemplu, eu niciodată nu am fost pus în situația să-mi gătesc, să-mi spăl hainele, lucruri pe care ar trebui să le știe oricine, până în momentul în care am plecat la facultate și nu mai avea cine să-mi răspundă la un simplu cuvânt: "Mamă?".

Lăsați-vă copiii să-și trăiască cea mai frumoasă parte a vieții: copilăria!
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *